Bacheloracademie | Sprekers over hun vakgebied
16815
page-template-default,page,page-id-16815,2.5,2.5-apply-online,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
 

Sprekers over hun vakgebied

Prof. dr. Fockens, hoogleraar MDL

Maag-, darm- en leverziekten is zonder twijfel het meest dynamische van alle “Interne” specialismen. De MDL-arts ziet jonge en oude patiënten, patiënten met goedaardige aandoeningen maar ook met kanker. De MDL-arts doet bij hen een consult, een deel van het onderzoek middels endoscopie en frequent ook de behandeling, soms medicamenteus en soms endoscopisch. Juist de grote variatie in ziektes en de afwisseling tussen spreekkamer en endoscopiekamer, maken het vak zo aantrekkelijk. Het is dan ook niet voor niets dat de MDL het snelst groeiende specialisme in Nederland is.

Dr. Linthorst, endocrinoloog

De endocrinologie is een ongelooflijk breed vak. Het behelst zowel de endocriene organen van top tot bijna de teen, gaat over botten en stofwisseling en over hormonen, receptoren en neurofysiologie. Een vakgebied waar ik als internist met een brede interesse uitstekend uit de voeten kan en dat ik graag deel met studenten (geneeskunde). Wat is er mooier dan je kennis en expertise over te dragen aan een nieuwe generatie die staat te trappelen van energie?

Drs. Van der Spoel, intensivist

Intensive care-geneeskunde beslaat patiënten van alle specialismen en als intensivist werk je dan ook samen met allerlei artsen, en dat niet alleen op de IC maar ook op de verpleegafdelingen en de SEH. IC-geneeskunde is niet het in leven houden van ernstig zieke patiënten ten koste van alles. Soms moeten we concluderen dat herstel met goede kwaliteit van leven niet mogelijk is, en dan zorgen we ervoor dat het onvermijdelijke voor de patiënt en zijn naasten zo goed mogelijk verloopt. In de masterclass zullen we aandacht besteden aan de grenzen van het medisch handelen.