Bacheloracademie | Oprichting en achtergrond
16917
page-template-default,page,page-id-16917,2.5,2.5-apply-online,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
 

Oprichting en achtergrond

In september 2015 is het idee ontstaan om een vereniging op te richten voor bachelorgeneeskundestudenten van het AMC en het VUmc die zich willen verdiepen en oriënteren binnen de interne geneeskunde. Drie oud bachelorstudenten hebben de handen in een geslagen en hebben dit idee gerealiseerd in de vereniging Bacheloracademie Interne Geneeskunde. Ruim een jaar later, in september 2016, konden zij starten met een traject voor 50 zorgvuldig geselecteerde tweedejaars studenten. Wegens het grote enthousiasme van zowel onze leden als betrokken internisten is in studiejaar 2017/2018 de vereniging uitgebreid met een nieuw traject voor derdejaars studenten Geneeskunde.

Meer kennis, meer kansen

Missie

De missie van de Bacheloracademie Interne Geneeskunde is om intrinsiek gemotiveerde bachelorstudenten de mogelijkheid te bieden zich verder te oriënteren en ontwikkelen binnen de interne geneeskunde.

Visie

Wij vinden het belangrijk om studenten met de behoefte zich verder te oriënteren, te verbreden en te verdiepen binnen (onderbelichte) subspecialismen van de interne geneeskunde, te faciliteren door hen extracurriculaire activiteiten aan te bieden. Bij leden van de Bacheloracademie wordt hierdoor de keuzerichting binnen de geneeskunde bevorderd en kunnen zij zich extra ontwikkelen qua kennis en vaardigheden op het gebied van de interne geneeskunde ten opzichte van de gemiddelde geneeskundestudent.

LinkedIn

Voorzitter

Quincy Hofsink

1097d79

Secretaris

Charlotte Hoffman

FullSizeRender 8

Penningmeester

Koos van Dam