Bacheloracademie | Activiteiten
16059
page-template-default,page,page-id-16059,2.5,2.5-apply-online,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
 

Activiteiten

De Bacheloracademie Interne Geneeskunde biedt haar leden maandelijks activiteiten aan in de vorm van een masterclass of workshop. Elke activiteit duurt gemiddeld twee uur. De meeste activiteiten zullen plaatsvinden op een maandag, aan het eind van de middag of in de avonduren. Precieze data zullen worden gepubliceerd zodra deze bekend zijn. De activiteiten zullen afwisselend plaatsvinden in het AMC of VUmc (Medische Faculteit of ziekenhuis): een activiteit wordt georganiseerd in het ziekenhuis waar de betrokken specialist werkzaam is.

Masterclass

Een masterclass is een interactieve sessie tussen de medisch specialist en de leden over een actueel of veelvoorkomend onderwerp. Tijdens de sessie wordt gediscussieerd over de etiologie, diagnostiek en/of behandeling van betreffende ziektebeelden. Van de studenten wordt verwacht dat zij de masterclass voorbereiden aan de hand van de opgegeven studiestof en/of artikelen.

Workshop

Tijdens een workshop krijgt een lid de unieke mogelijkheid om een vaardigheid te oefenen of kennis te maken met een bepaald onderzoek, waar een bachelorstudent normaal gesproken niet de kans voor krijgt. Er wordt tevens ingegaan op de theorie achter de betreffende vaardigheid.

Individuele activiteiten

In de loop van het verenigingsjaar zal de Bacheloracademie individuele activiteiten faciliteren, zoals deelname aan wetenschappelijk onderzoek en meelopen met specialisten in de kliniek. Dit zal te zijner tijd persoonlijk worden medegedeeld aan de leden en op de site worden gepubliceerd.