Minimum Php version 7.3 required for Amr Ical Events. Your version is 5.6.40

Bacheloracademie | Lidmaatschap en aanmelden
Bacheloracademie | Lidmaatschap en aanmelden
16067
page-template-default,page,page-id-16067,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
 

Lidmaatschap en aanmelden

 

 

De aanmeldingen voor lidmaatschap 2021-2022 zijn geopend! Als je volgend studiejaar tweede- of derdejaars geneeskunde student bent aan de UvA of VU kan je je aanmelden voor het desbetreffende traject. Stuur voor 16 juni 2021 23.59 je CV en motivatiebrief met daarin een idee over activiteit die graag terug wilt zien naar info@bacheloracademie.nl en geef hierbij aan of je aankomend studiejaar tweede- of derdejaars student bent. 

 

Als lid van de vereniging krijg je de mogelijkheid je verder te verdiepen in de verschillende subspecialismen van de interne geneeskunde, zoals in de hematologie, de nefrologie en de acute geneeskunde. Dit doe je onder andere door mee te doen aan workshops en masterclasses. Daarnaast is er ruimschoots de mogelijkheid om meer in te gaan op wat het betekent om arts te zijn. Hoe gaan de artsen bijvoorbeeld om met hun emoties? Welke patiënten blijven hen bij? Welke keuzes hebben ze gemaakt om te staan waar ze nu staan en wat vinden ze eigenlijk van hun vak? Je mag alles vragen!

 

De workshops en masterclasses die we aanbieden zijn heel gevarieerd. Een kleine greep uit de onderwerpen die de afgelopen jaren aan bod zijn gekomen:

 • Een MDL avond, waarbij studenten een endoscopie konden uitvoeren bij een pop en aandacht is besteed aan de interpretatie van wetenschappelijk onderzoek;
 • Een masterclass over medische fouten, met informatie over het tuchtrecht, hoe dat jou in je toekomstige vak kan beïnvloeden en wat een tuchtklacht met je doet, niet alleen als arts maar ook als mens;
 • Bedside teaching, waarbij kleine groepen studenten samen met AIOS en ANIOS langs afdelingen gingen om bij opgenomen patiënten het lichamelijk onderzoek in het echt te oefenen. 

Of al deze onderwerpen dit jaar opnieuw aan bod zullen komen is nog niet met zekerheid te zeggen. Er zullen hoe dan ook dit jaar weer interessante en inspirerende activiteiten georganiseerd worden! Activiteiten vinden ongeveer één keer per maand in de avond plaats, waardoor het goed te combineren is met studie, sport en bijbaantjes. Bij sommige activiteiten sturen we enkele dagen van tevoren artikelen op die je kunt lezen ter voorbereiding, zodat je de activiteit beter kunt volgen en gerichter vragen kunt stellen aan de spreker.

 

Daarnaast kom je laagdrempelig in contact met internisten. Wie weet vind je via de Bacheloracademie een interessante bijbaan of onderzoeksplek! Als laatste ontvang je, indien je bij voldoende activiteiten aanwezig bent geweest, aan het eind van het collegejaar een certificaat om te bewijzen dat je succesvol hebt deelgenomen aan de Bacheloracademie Interne Geneeskunde. 

 

Nog even op een rijtje:

  • Wat? Laagdrempelig contact met inspirerende specialisten en enthousiaste medestudenten tijdens interactieve masterclasses en unieke workshops.
  • Wie? Gemotiveerde geneeskundestudenten van VU en UvA, tweede- of derdejaars in het studiejaar 2021/2022.
  • Tijdsbesteding? Gemiddeld een avond per maand en het lezen van twee tot drie artikelen per activiteit ter voorbereiding. 
  • Contributie? 40 €