Bacheloracademie | Lidmaatschap en aanmelden
16067
page-template-default,page,page-id-16067,2.5,2.5-apply-online,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
 

Lidmaatschap en aanmelden

 

 

De aanmeldingen voor lidmaatschap 2022-2023 zijn geopend! Als je volgend studiejaar tweede- of derdejaars geneeskunde student bent aan de UvA of VU kan je je aanmelden voor het desbetreffende traject. Stuur voor 30 juni 2022 23.59 je CV en motivatiebrief naar info@bacheloracademie.nl en geef hierbij aan of je aankomend studiejaar tweede- of derdejaars student bent. 

 

Als lid van de vereniging krijg je de mogelijkheid je verder te verdiepen in de verschillende subspecialismen van de interne geneeskunde, zoals in de hematologie, oncologie, nefrologie en acute geneeskunde. Dit doe je middels interactieve workshops en leerzame masterclasses. Daarnaast is er ruimschoots de mogelijkheid om interactie aan te gaan met de sprekers. Welke keuzes hebben deze artsen gemaakt om te staan waar ze nu staan en wat vinden ze eigenlijk van hun vakgebied? Je mag alles vragen! Wie weet vind je via de Bacheloracademie een interessante bijbaan of onderzoeksplek!

 

De workshops en masterclasses die we aanbieden zijn heel gevarieerd. Een kleine greep uit de onderwerpen die de afgelopen jaren aan bod zijn gekomen:

 • Een MDL avond, waarbij studenten een endoscopie konden uitvoeren bij een pop en aandacht is besteed aan de interpretatie van wetenschappelijk onderzoek;
 • Een masterclass over medische fouten, met informatie over het tuchtrecht, hoe dat jou in je toekomstige vak kan beïnvloeden en wat een tuchtklacht met je doet, niet alleen als arts maar ook als mens;
 • Bedside teaching, waarbij kleine groepen studenten samen met AIOS en ANIOS langs afdelingen gingen om bij opgenomen patiënten het lichamelijk onderzoek in het echt te oefenen. 

Er zullen aankomend studiejaar weer interessante en inspirerende activiteiten georganiseerd worden! Activiteiten vinden ongeveer één keer per maand in de avond plaats, waardoor het goed te combineren is met studie, sport en bijbaantjes. 

 

Nog even op een rijtje:

  • Wat? Laagdrempelig contact met inspirerende specialisten en enthousiaste medestudenten tijdens interactieve masterclasses en unieke workshops.
  • Wie? Gemotiveerde geneeskundestudenten van VU en UvA, tweede- of derdejaars in het studiejaar 2022/2023.
  • Tijdsbesteding? Gemiddeld een avond per maand en het lezen van twee tot drie artikelen per activiteit ter voorbereiding. 
  • Contributie? 30 €

Als laatste ontvang je, indien je bij voldoende activiteiten aanwezig bent geweest, aan het eind van het collegejaar een certificaat om te bewijzen dat je succesvol hebt deelgenomen aan de Bacheloracademie Interne Geneeskunde.